Je financiële toekomst na een scheiding

Een scheiding kan je leven behoorlijk ontregelen. In praktische, emotionele én financiële zin. Samen met Het Loket Voor Scheiden breng je je inkomen, vermogen en schulden tot in detail in kaart. We maken een financieel vooruitzicht, zodat je precies weet waar je aan toe bent na de scheiding. Wat kan. En wat niet (meer).

Heb je weinig of geen inkomsten? Blijf je na de scheiding met een restschuld over? Of vraag je je af hoe je na je scheiding financieel rond moet komen, hoeveel er onderaan de streep overblijft? Samen met Het Loket Voor Scheiden breng je – als onderdeel van het mediationtraject – jullie toekomstige, financiële situatie in kaart.

Van alimentatie en abonnementen tot en met pensioen, verzekeringen en de boodschappen: een budgetplanning geeft overzicht. Samen kijken we – als je wilt – naar hoe je je financiële toekomst (nog) slimmer in kunt richten, zodat je goed kan blijven leven. Geld overhoudt. Voor het opnieuw inrichten van je (nieuwe) huis. Het ondernemen van leuke activiteiten met de kids… Een uitgekiende budgetplanning geeft je overzicht, rust en stabiliteit. En dat kun je waarschijnlijk wel gebruiken bij je nieuwe start. Het verwerken van de scheiding an sich is al lastig genoeg.

plan een afspraak
Financiële toekomst

Na de scheiding verandert je financiële plaatje behoorlijk. Er is geen gezamenlijk gezinsinkomen meer, je krijgt te maken met stijgende lasten omdat je eenvoudigweg apart van elkaar gaat leven. Lig je nu al wakker van de (toekomstige) geldzorgen? Heb je geen idee wat je in financiële zin te wachten staat? Tijdens het mediationtraject leggen we de financiële situatie en bijbehorende afspraken vast in het convenant. Voor meer grip én zekerheid.

veelgestelde vragen

Met een budgetplanning van Het Loket Voor Scheiden weet je precies wat je te wachten staat, en kun je financiële problemen in de toekomst voorkomen. Indien gewenst helpt Het Loket Voor Scheiden je met een persoonlijk budgetoverzicht, daardoor zien jullie meteen waar eventuele besparingen mogelijk zijn.

Een gescheiden toekomst zonder zorgen? Registermediator Diana van Beurden helpt je graag. Voor een frisse start van jullie nieuwe leven.

over Diana