Gekwalificeerde scheidingsmediator

Waar begin je, als je wilt scheiden? En hoe zorg je ervoor, dat er – voor alle betrokken partijen – verstandige, toekomstbestendige beslissingen worden genomen? Zónder je daarbij door emotie te laten leiden? Kinderen de dupe worden? Vertel mij jullie verhaal, dan regel ik de rest.

Als ervaren mediator ben ik gespecialiseerd in echtscheidingen, waarbij het belang van het kind voorop staat. Altijd. Het Loket Voor Scheiden staat verder voor een hoogst deskundige en betrokken begeleiding, van begin tot eind.

Waarom HVLS?
✓ Onafhankelijk & onpartijdig
✓ Ervaren scheidingsmediator & jurist
✓ MfN registermediator
✓ High Trust praktijk
✓ Tevreden cliënten & succesvolle trajecten

Een scheiding is van alle leeftijden. Alle lagen van de bevolking. Als je een scheiding overweegt, kun je het via de juridische weg oplossen. Dan wordt een scheiding met name op juridische aspecten afgehandeld, is er minder ruimte voor overleg. Emotie. Oog voor elkaar. Het maken van andere, niet-juridische, maar voor jou wél belangrijke afspraken voor de scheiding. En daarna.

Tijdens mijn jarenlange carrière als juriste, merkte ik dat achter het geschil veelal nog een irritatie of onenigheid lag. En juist door die boven water te halen, te tackelen, maak je de weg vrij voor gesprek. Onderhandeling. En een goede afhandeling van de scheiding, waar beide partijen achter staan. Daarom besloot ik in 2011 de opleiding voor gecertificeerd mediator te volgen. Toen wist ik het zeker: ‘Dit is de juiste weg, dit is wat ik wil doen. Mensen helpen om op respectvolle wijze – samen – tot een duurzame oplossing te komen.’

Ik liet al mijn zekerheden achter en volgde mijn hart. En de rest geschiedde. Al sinds 2012 heb ik honderden stellen begeleid bij het afronden van hun relatie. Als mensen dan na een paar jaar terugkijken op het scheidingsproces en er – ondanks het verdriet – een goed gevoel aan overhouden, dan is mijn missie geslaagd. Dat is precíes waar je het voor doet. Ondanks de donkerte die er dan ook kan zijn, samen zoeken naar die stip op de horizon. Elkaar leren loslaten, tot goede afspraken komen en het vizier op de toekomst richten. Want die zit nog vol mogelijkheden. Kansen. Waarom zou je dan onnodig tijd verspillen?

Tijd heelt niet alle wonden van een scheiding. De manier waarop je uit elkaar gaat, grotendeels wel. Gun elkaar een goed einde, voor een goede start van de rest van jullie leven. En die van je kinderen. Daar heb je levenslang profijt van. Echt.

mr. Diana van Beurden
Scheidingsmediator • Familie mediator • Stiefplancoach • senior jurist • Buurtbemiddelaar (vrijwillig)

mail Diana
Diana van Beurden tevreden cliënten
Uit elkaar gaan

MfN geaccrediteerde scheidingsmediator Diana van Beurden verzorgt zo’n 50 – 60 echtscheidingen per jaar en is aangesloten en/of ingeschreven bij verschillende brancheorganisaties en kwaliteitsregisters.

Voor kwalitatief hoogwaardige, onafhankelijke en onpartijdige conflictbemiddeling. En een succesvol scheidingstraject. Voor nu, én later.

maak een afspraak