Zorgeloos scheiden. Zó doe je dat.

Het Loket Voor Scheiden fungeert als onafhankelijke, onpartijdige tussenpersoon bij echtscheidingen en (familie)conflictbemiddeling. Diana van Beurden’s jarenlange ervaring en doortastende, transparante en zorgvuldige werkwijze zorgt ervoor dat jullie snel stappen kunnen maken. Tot afspraken komen. En de scheiding (goed) geregeld wordt.

Als jullie eenmaal hebben besloten je relatie te beëindigen, dan is daar waarschijnlijk al lang over nagedacht. Wellicht hebben jullie er jaren mee geworsteld. Vanalles geprobeerd. Als de beslissing eenmaal is genomen, dan wil je waarschijnlijk ook meteen de volgende stap zetten met mediation. Dit is hoe het werkt:

• Gratis & vrijblijvende kennismaking
Vertel mij jullie verhaal. Dan vertel ik of ik jullie kan helpen, hoe we dat gaan doen, wat er van jullie wordt verwacht én hoe snel jullie scheiding naar verwachting kan worden afgerond.

Mediation sessies
Besluiten jullie met mij in zee te gaan, dan start het mediationtraject en plannen we de eerste mediation-afspraak in. Tijdens de daaropvolgende sessies maken we allerhande afspraken over de zorg voor jullie kinderen, het huis, eventuele huisdieren, opgebouwde pensioenen, verdeling van bezittingen en schulden, en maken we de benodigde alimentatieberekening(en) en/of budgetplanning(en).

Convenant of vaststellingsovereenkomst
Zijn jullie eruit en staan al jullie afspraken in het convenant en het eventuele ouderschapsplan? Dan tekenen jullie de stukken. Ik zorg ervoor dat die – met het verzoek om echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap – bij de rechtbank worden ingediend. Woonden jullie samen? Dan leggen we de gemaakte afspraken vast in een vaststellingsovereenkomst. Jullie ‘ontbinding van samenleving’ hoeft niet bij de rechtbank te worden ingediend. Indien gewenst kun je er wel voor kiezen het ouderschapsplan door de rechtbank te laten bekrachtigen. Natuurlijk help ik jullie daarbij.

tarieven
Zorgeloos scheiden
Scheidingsmediation

Tijdens het bemiddelingstraject is er natuurlijk ruimte voor emoties. Want die zijn er nu eenmaal. Bij jou én bij je partner. Mijn deskundige, positieve manier van bemiddeling zorgt ervoor dat de communicatie tussen jullie goed verloopt. Zo kun je elk je eigen verhaal vertellen. Wat de situatie met je doet. Als eerste stap om dichterbij elkaar te komen, naar elkaar te luisteren. Om tot goede afspraken te komen. En met een goed gevoel verder te kunnen.

mediation

Waarom mediation?

Voorkom dat je lijnrecht tegenover elkaar komt te staan. Of erger: een jarenlange vechtscheiding. Kom samen tot oplossingen met Het Loket Voor Scheiden. Ik ondersteun jullie graag met een doelgerichte, efficiënte werkwijze en flinke dosis vakinhoudelijke expertise. Begeleid jullie op natuurlijke wijze, help jullie met communiceren. Vertel jullie alles over je rechten en plichten, en regel de juridische afwikkeling. Voor een scheiding, waar jullie allebei achterstaan.

Je scheiding zo goed mogelijk laten verlopen? Neem vandaag nog contact op, ik ontzorg jullie graag.

Mediationtraject