Tarieven mediation

Het Loket Voor Scheiden is open over tarieven die we voor mediation berekenen. Omdat elke situatie echter uniek is, werken we niet met pakketprijzen. Zo betaal je nooit te veel.

Met onderstaand voorbeeld probeer ik je toch een goede indicatie te geven. Precies weten waar je aan toe bent? Of jullie wellicht in aanmerking komen voor subsidie of een vergoeding vanuit de rechtsbijstandsverzekering? Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zet ik alle kosten en mogelijkheden voor je op een rij.

gratis kennismaken

Anne-Sophie en Philip zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben twee minderjarige kinderen. Als ze gaan scheiden via een mediationtraject bij Het Loket Voor Scheiden, dan ziet het kostenplaatje er ongeveer zo uit:

Kennismakingsgesprek (1 uur):Gratis
Basistarief mediation inclusief opstellen convenant:€ 1.795,00
Ouderschapsplan minderjarige kinderen:€ 550,00
Indienen gemeenschappelijk verzoek tot scheiding door advocaat:€ 250,00
Griffierecht voor de rechtbank:€ 304,00
Totaal:€ 2.899,00

*Indicatie op basis van prijzen 2020, inclusief BTW

Bespaar je de stress, kosten en tijd die gepaard gaan met een scheiding via een advocaat en/of rechtszaak. Kies voor scheidingsbemiddeling van Het Loket Voor Scheiden.

over mij
Tarieven Mediation Raad voor Rechtsbijstand
Tarieven Mediation duidelijkheid vooraf

Het Loket voor Scheiden werkt met vaste, modulaire tarieven – inclusief BTW. Daardoor weten jullie op voorhand precíes waar jullie aan toe zijn. Door mijn jarenlange ervaring en pragmatische insteek, kan een (echt)scheiding in verhouding snel en efficiënt worden afgewikkeld. Wel zo prettig, dan kunnen jullie ook weer verder.

over Diana

Scheiden met subsidie

Vallen jullie onder een bepaalde inkomensgrens? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde mediation; een toevoeging. Een groot deel van de kosten wordt dan door de Raad voor Rechtsbijstand betaald.

Kun je dan gratis scheiden? Bijna wel. In het meest gunstige geval betaal je voor de volledige afwikkeling van jullie scheiding slechts € 96,50 per persoon.* Verder zijn er ook enkele rechtsbijstandsverzekeraars die (een deel van) de kosten vergoeden, bekijk daarvoor de polisvoorwaarden. Meer weten over eventuele vergoedingen bij mediation? Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik jullie er alles over.

werkwijze

Kosteloos in termijnen betalen

Als je gaat scheiden, komt er al genoeg op je af. Ook in financiële zin. Met Het Loket Voor Scheiden betaal je alleen voor wat je afneemt, niets meer en niets minder. En vinden jullie het prettiger om in twee termijnen te betalen? Dat kan. HLVS brengt daarover geen kosten in rekening.